Surf
Direkt zum Seiteninhalt

Omgeving

Ferienwohnung De zeedistel

Das Park lage auf 50 meter von das Natur Park "Noordhollands duinreservaat" . Sie konnen diese Dünen sehr schone Spaziergänge oder Radtour machen.
Wann sie lieber nach dem Strand gehen ist das auch keine Problem. Das Strand von Egmond aan zee ist 5 Minuten mit Auto oder 10 Minutenmit Fahrrad. Auf Egmond aan zee sind auch viele Geschäfte, Restaurants und Bars. Alkmaar ist dem Grosse Stadt im dem Umgebung auf eine 10 kilometer. Hier sind sehr viele Geschäfte, Restaurants und Bars. Alkmaar ist allgemein bekannt fur ihre Käsemarkt

Het Noordhollands Duinreservaat (NHD) is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het strekt zich uit vanaf Wijk aan Zee tot aan Bergen aan Zee. Daarmee is het zo’n 20 kilometer lang en 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5300 hectare.
In dit gebied komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing van het gebied. Ook de hoogte, vochtigheid, kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten.
Wilde runderen en paarden lopen vrij rond en ook de boswachter met een kudde schapen kunt u hier treffen.
Neemt u wel een entreekaart of duinkaart mee!
Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Egmond aan den Hoef is gelegen ten (zuid)westen van Alkmaar, aan de rand van de duinen, tussen Egmond aan Zee en het poldergebied Egmondermeer.
Het dorp is per auto te bereiken door de Egmondermeer via de N512 vanaf Alkmaar, langs de duinen via de N512 vanaf Castricum en Egmond-Binnen, langs de duinen via de N511 vanaf Bergen, en ten slotte vanaf Heiloo. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Heiloo (4,5 km). Egmond aan den Hoef is per bus bereikbaar vanaf Station Alkmaar of Heiloo.
De afstand tot het strand van Egmond aan Zee is ongeveer anderhalf à twee kilometer.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Familiebadplaats en duinplezier
Nog steeds is Egmond aan Zee familiebadplaats nummer één. Er is dan ook van alles te beleven. Het zandstrand met de vele strandpaviljoens biedt alles voor een gezonde dag in de zon. Het dorp achter de duinen zit vol met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Als je wat meer over het verleden van dit oude vissersdorp wilt weten kun je terecht in het Egmonds museum. Iedere woensdagavond {17.00 tot 22.00} van juni, juli en augustus is hier de braderie te vinden met veel snuiterijtjes en marktkoopwaar.  

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Egmond binnen staat vooral bekend om de Benedictijnse St.-Adelbertabdij. In dit dorp zijn al meer dan 1000 jaar een gemeenschap van Benedictijnse monikken te vinden die dagelijks bid en werkt op de abdij. Ze maken onder andere kaarsen, potten en brauwen er het Sancti Aldalberti bier.
Verder heeft Egmond binnen diverse gezellige kroegjes en restaurants.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Tussen kunst en kust
De mooie ligging aan bos en duin, vlakbij de zee geeft Bergen een haast mystieke uitstraling. Dat vinden ook de vele kunstenaars die hier al jaren wonen. Het licht, de ruimte en de lommerrijke lanen inspireren hen nog steeds tot het scheppen van veel moois.
In het gezellige centrum van het dorp rond de in het oog springende Ruïnekerk vind je tal van boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. En om de hoek fiets en wandel je zo het duinreservaat in.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Alkmaar mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum.
Het winkelbestand is uitgebreid. Het is vooral leuk shoppen omdat er vele aparte winkeltjes in de historische panden van de kleine straatjes gevestigd zijn.
Eten kan uitstekend op één van de vele terrassen of in de restaurants. Het aanbod varieert van Japans tot Frans en van eetcafé tot luxe restaurant.
Voedsel voor de ziel vind je in het theater, het poppodium, de bioscoop of een van de musea. Alkmaar kent het Hollands Kaasmuseum, het Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom en het Beatlesmuseum. Bij de rondvaart zie je de stad weer van een hele andere kant.
Kaasmarkt
Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Dit bontgekleurde spektakel is wereldberoemd en onlosmakelijk met de stad verbonden.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Zurück zum Seiteninhalt